(klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

De Magnefiek

De Magnefiek

2024

Oude eik, veteraan, in het bos Houdringe

Even wachten

Even wachten

2024

Figuur in een ruimte

De boekwinkel

De boekwinkel

2023

Een bezoek aan Delft, waarin de Vlamingstraat één van de doelen was. Deze boekwinkel met de handelaar en een bezoeker gaven mij een fijn gevoel.

De kleine aanraking

De kleine aanraking

2023

Mijn nieuwste schilderij. Het is de kleine aanraking die van betekenis is. En wat mijn raakt. De concentratie en de overgave aan dit spel van zand en water. Van die gouden momenten in het leven. Waar je ook bent.

De klokkenluider

De klokkenluider

2023

Laten we eens een stadsbeeld binnengaan, zoals de toren van de Geertekerk. Ik klom behoedzaam de trap op, om vooraf de ruimte te bekijken. En paar weken later had ik een afspraak, met een klokkenluider. Een stuk geschiedenis dat nog steeds gebeurt. Ik wilde het schilderen. De kleine ruimte tussen twee verdiepingen boven de klokken, daaronder het klok mechanisme. En hij, ging helemaal "zen..."Een man als deze laat dus in onze steden de klokken luiden. Geconcentreerd, aandachtig toegewijd.

De lijstenmaker

De lijstenmaker

2023

Een straatje met geschiedenis een goed onderhouden winkelpand waar een lijstenmakerij gevestigd is. De lijstenmaker wandelt hier in 2023 zijn werkplaats uit, in 1657 deed hij dat denkbeeldig voor de lijstenmakerij het huis met de drie Valcken. (waar hij model stond voor Vermeers tweede (ontbrekende) straat.)

De Noordzee

De Noordzee

2023

Zonsondergang aan zee

Een zondagochtend in Delft

Een zondagochtend in Delft

2023

Licht en lucht tijdens een wandeling langs één van de grachten op een milde ochtend in Delft

Hotel de Koophandel

Hotel de Koophandel

2023

Bij deze versie van "een straatbeeld", was ik getroffen door het zonlicht en de kleurigheid. En al schilderen ontdekte ik dat dit schilderij ook een mooie ode is aan de oude meesters als inspiratiebron. Zo geeft het een mooi beeld van deze sprankelende stad en de inspiratie voor kunstzinnige uitingen.  

Ik houd je vast

Ik houd je vast

2023

Wandelend langs de Spree, zag ik mensen reageren op hun omgeving. En dat boeide mij. Ieders fantasie wordt verschillend geprikkeld. Toen, daar en nu hier, bij mijn schilderij.

Onderaan de trap

Onderaan de trap

2023

Onderaan de trap, was de werktitel Onlangs werd ik door iemand die dit schilderij zag herinnerd aan een trapongeluk in 2016. Ik vond zoekend op internet, het antwoord op mijn vraag, 'wat staat er op die steen?!' Dat kan ik dus even aanpassen. Utrecht heeft kenmerkende grachten, met een lager gedeelte, waar je ingangen tot werfkelders vindt. Er kan gelopen worden, onderaan van trap tot trap en zo de weg vinden tot de stoep en straat erboven. Je vindt daar langs de grachten, zo de toegang tot diverse etablissementen. Zoals hier een warm welkom van Humphry's in het Centrum van Utrecht in een bocht van "de oude gracht". Deze grachten vormen een historisch erfgoed, dat beschermd en gekoesterd dient te worden.

Slagerij Marlet een familegeschiedenis

Slagerij Marlet een familegeschiedenis

2023

Omdat ik bij een slager kon exposeren en het de bedoeling was dat een relatie heeft tot de locatie. ben ik in de familiegeschiedenis gedoken. Ik bezocht een privé museum en leerde de gepensioneerde slager een beetje kennen. Thuis gekomen kwam ik op dit idee. Ik probeerde de geschiedenis een beetje naar het heden te halen.

Bruine kikker

Bruine kikker

2022

Er wonen er een aantal in mijn vijver. Regelmatig red ik er één die in de tuin met de katten beland en verhuis hem tewijl hij zich voor dood houdt naar de beschermde voortuin met vijver. En als de zon schijnt kun je er één op het blad zien zitten of op een stuk boomschars langs de rand, zoals deze goede vriend..

De drie Valcken

De drie Valcken

2022

Mijn rekreatie van “een schilderij met enige huizen” één van de missende schilderijen van Vermeer met een stadsgezicht. Het tweede straatje van Vermeer, a la Camphuijsen Art

De Kaerskorf en De Maen

De Kaerskorf en De Maen

2022

Terwijl ik mij voorbereidde op het maken van het tweede straatje van Vermeer, Wilde ik voor mezelf graag dit stadsbeeld schilderen. Een plek die bij verschillende bezoeken aan Delft mij een fijn gevoel had gegeven. Dus bolling van de brug, het perspectief, de raampjes en de schitterend in de zon opgewarmde gerestaureerde huizen. Geschiedenis in de Herfst met "een gouden randje"  Na de vlamingstraat kon ik Markt 2 en 4 ook een gezicht geven.

De kromme rijn

De kromme rijn

2022

Kanoënd op de kromme rijn

De kromme Rijn bij Bunnik

De kromme Rijn bij Bunnik

2022

De lucht krijgt hier de kans om in het water van de rivier gespiegeld te worden. Het is de derde van een aantal schetsen geinspireerd door deze oude Utrechtse rivier.

Entree belet

Entree belet

2022

Wat als je de ingang gesloten vindt? Intussen valt er wel wat te beleven, buiten. Zolang het weer niet omslaat...  En wat als je écht iets te zeggen of te vragen hebt..... ?

Genieten in het Zonlicht

Genieten in het Zonlicht

2022

Een studie in zwartwit, van mijn huiskat (ten)  

Het Vinkenplein

Het Vinkenplein

2022

Een klein werkje, dat ik au plein air begon en dat later in atelier uitgewerkt werd. Zodat een gezicht op het centrum in een kleine plaats, met een eigen historie, op het doek verscheen. Kinderen deden een vossenjacht en als één van de "bonus"-vossen demonstreerde ik het plezier van schilderen op locatie. De hele dag door kwamen kinderen kijken, nieuwsgierig, leergierig en verrast over hun eigen leefomgeving dat op het doek verscheen.

Kanovaarders

Kanovaarders

2022

Geinspireerd door een nederlandse rivier. Een nieuw beeld ontstaat dan van deze zomer. Het plezier dat mensen beleven door het water te bevaren op eigen kracht op een zomerse dag. Het kan hier en geeft een gevoel van vrede.

Korenbloemen

Korenbloemen

2022

Vrij werk en spelen met blauw.

Kromme Rijn

Kromme Rijn

2022

Eerste van een aantal sfeerimpressies van deze Utrechtse rivier

Kromme Rijn gespiegeld

Kromme Rijn gespiegeld

2022

Nog een schets van deze Utrechtse rivier

Opening

Opening

2022

En dan is daar een opening. Van verschillende kanten kan de situatie aangevlogen worden. En een uitzicht wordt geboden met nieuw licht en perspectief.

Portret Jenna

Portret Jenna

2022

Op verzoek geschilderd, dit portret van een labrador in de avondzon.

Puppy

Puppy

2022

In reactie op een opdracht, had diverse foto's gekregen, wist  nog niet wat de vraagstelling was, dus ben gewoon aan iets begonnen dat ik leuk vond om te doen. Een puppy op de schoot van iemand. Het bleek een toevallig meegezonden kiek te zijn. Maar het leverde mij een leuke pastelpotlood studie op.

Sfeerbeeld 2022

Sfeerbeeld 2022

2022

Zomaar een vrijwerkje om de kunstroute op te fleuren

Terug naar Af

Terug naar Af

2022

Dwalend langs de oever van de kromme Rijn, op zoek naar sfeerbeelden vond ik deze stille aanlegplaats. Of is het een vertrekpunt? In ieder geval kun je het zien als "terug naar Af". En begin dan maar als het moment gekomen is.

Wij mogen niet stil zijn

Wij mogen niet stil zijn

2022

Mijn hart hoorde de stem van verzet in het nieuws. Ze werd weggevoerd vanwege die stem. En kilometers verder op, word iemand weggedragen, maakt zij geluid of weent zij? Vrouwen en mannen, handen die grijpen, pakken en spreken. Ik zie licht en donker. Mensen naast elkaar en ver verwijderd, verbonden en verscheurd. Vereniging of kracht. Licht en donker voelt als een soort yin en yang. Zal één zijde overwinnen?

Zonnebloem 2022

Zonnebloem 2022

2022

Met losse toets geschilderd, zonebloemen ,vrij in het veld.

Coming out

Coming out

2021

Er is altijd licht aan het eind van de tunnel Door op het licht af te lopen, zie ik waarheen ik moet gaan Ik wil, en ga, steeds zekerder, in mijn eerst wankele pas. Met de vraag die hoop geeft. Is daar een uitweg? Het is het enige dat ik kan en wil doen. Doorgaan en ik kom er uit.

Geïnspireerd spreken

Geïnspireerd spreken

2021

Ter gelegenheid van het emeritaat van predikant Florus Kruyne, bedacht en maakte ik dit schilderij. Het glas in lood vertelt eveneens een verhaal, waarvan Florus tijdens zijn laatste optreden zou vertellen. De gemeente in de Geertekerk zal hem missen.

Oudegaasterbrekken

Oudegaasterbrekken

2021

Swimplak Aldegeaster Brekken In April is het nog te fris om te zwemmen. Maar een heerlijke plek om even met de ogen gericht op de horoizon over het water te dwalen. Al schilderend een heerlijke terugblik.

Overgaande

Overgaande

2021

Na het overlijden van mijn vader tekende ik deze verbeelding van mijn beleving van zijn overgaan in een andere dimensie. Van de realiteit naar de herinnering. En in het licht van mijn vaders liefde voor de natuur, zijn religieuze beleving en zoektocht daarin. Langzaam vervaagt de vaste solide vorm van zijn verschijning in een beleving.   18-febr-2021

Yara's zebra

Yara's zebra

2021

Jongste kleinkind houdt heel erg van zebra's, daarom op speciaal verzoek, een grazende zebra voor haar vierde verjaardag.

2020 lockdown

2020 lockdown

2020

Het corona virus beïnvloedde ieders leven. Er word veel meer thuis gewerkt. ook als kunstenaar was ik meer thuis  dan in mijn atelier. Mede door de hittegolf die in Augustus de boel vertraagde. Zoveel mensen geven aan dat ze aan het puzzelen sloegen, huisdieren kregen meer aandacht. De mijne wilde zich wel de puzzel toeeigenen. Puzzelen tijdens de lockdown? No way!

An Ara's Attack

An Ara's Attack

2020

Onderweg kunnen je altijd verrassingen overkomen, Je weet maar nooit wat er op je af duikt. Zo ook bij onze backpacker. Hij zei tegen mij: "De papagaai gedraagt zich als een kameleon. Dit was 1 van de weinige plekken waar hij zich kan verstoppen."

De Geertebrug

De Geertebrug

2020

Vaak ga ik op de fiets deze brug over. De Geertebrug, op weg naar- of terug van de Geertekerk. Ik kijk graag om me heen en zie wat me raakt. De spiegeling van het water, bijvoorbeeld, En dan de reflextie onder de brug. Geweldig. Ik wilde het vangen en teruggeven in dit schilderij.

Gevangen licht

Gevangen licht

2020

Licht en luchtig is mijn gevoel, wanneer ik op één van mijn ochtendwandelingen tussen de bomen loop en het licht langs de boomkruinen naar beneden zie kruipen.

Hercules monumentaal

Hercules monumentaal

2020

Hoog boven het landschap staat Hercules. Uitkijkend over de helling van Wilhelmshöhe. Hoofdwerk boven aan het stromend spectakel in Sauerland. Een pronkstuk van de waterwerken in Kassel, een prestige object van heersers uit het verleden. Inmiddels geplaatst op het Unesco wereld erfgoed. Een herinnering aan een creatie in cultuur en landschap Maar waarvan het stromende water mij mateloos boeit.

Knotlinde in Sandwijck

Knotlinde in Sandwijck

2020

Een losse aanpak om vooral de sfeer van de plek en het karakteristieke van de knotwilg te pakken te krijgen. .. UUh gecorrigeerd door de boswachter. Het is een knotlinde. ;-)

Knotwilg aan't klompenpad 1

Knotwilg aan't klompenpad 1

2020

Langs de Bilt loopt het klompenpad, op mijn dagelijkse wandelingen kan ik enorme genieten van de diverse knotwilgen daar

Knotwilgen aan klompenpad

Knotwilgen aan klompenpad

2020

Twee knotwilgen aan het water: één van de indrukken van wandelingen in de natuurgebieden rond de Bilt.

Als een brug

Als een brug

2019

Als een brug over onrustig water, zal ik me neerleggen. De engeltalige strofe: "Like a bridge over troubled water, I will lay me down." welde zachtjes zingend vaak in mij op als ik in mij zelf gekeerd bezig was. Ik voelde het, toen me dat ging opvallen, als het realiseren van een lijflied. Vaak is er van alles gaande, aan onrust aan beweging, aan levendigheid, en ik verlang er naar daar de innerlijke rust in te bewaren. Om dan, vanuit een wat hoger standpunt, eens rustig zicht te krijgen -of te geven wat er speelt. geinspireerd door de "Teufels brügge" in Bergpark Wilhelms Höhe bij Kassel

Levensstroom

Levensstroom

2019

Zoals het leven als een stroom kan zijn, is het vanuit dit perspectief bekeken, voor mij één en al schoonheid. Bekijk het eens rustig, en op enige afstand.

Ontwikkeling

Ontwikkeling

2019

Zelfportret in het licht van de bloedmaan

Roze feestje

Roze feestje

2019

De wereld reizigers brachten vele indrukken mee, dit roze feestje is één ervan. een aanwinst in mijn "vogel-collectie"

Schoonheids salon

Schoonheids salon

2019

Zomaar een gans in Kermanshah, Kermanshah Province, Iran. Op een zonnigedag als de reizigers rusten bij het water rond een oud bouwwerk. Dan zomaar een vogel die toilet maakt. Omdat ik het leuk vind en het een pose zo zonnig boven het water is.

Slow motion

Slow motion

2019

Het zat op een stam, ik moest op afstand ook even goed kijken. Wat was daar nu op die stam, dat hem zo nieuwsgierig deed kijken en proberen met zijn poot, alsof te zien of het soms bewoog. Oooh ja, met een slakkengang.

Verguld gevoel

Verguld gevoel

2019

Zo ziet het er volgens mij uit, wanneer je overweldigd wordt door allemaal fijne emoties. Het bruist en spettert dan in je. Alle aspecten van het gevoel lichten op en verrassen en laten alles aan je glimmen. Geïnspireerd door de Steinhöfer wasserfall bij Kassel in Duitsland

Zijn, tussen binnen en buiten

Zijn, tussen binnen en buiten

2019

Geïnspireerd door een houtsnijwerk dat ik meer dan dertig jaar geleden maakte, "de filosoof". Onbewust geïnspireerd door Rembrandts flosofen schilderijen. Nu het thema van de kunstroute vroeg om een werk dat geïnspireerd was door Rembrandt, kwam ik op het idee, mijn filosofische inslag en bronnen van inspiratie te verbeelden. Het drukt ook mijn beleving en wijze van verwerken van indrukken uit, waardoor ik groei en bewustwording plaats vind.

Badgasten

Badgasten

2018

Terwijl ik met vakantie ben, nemen in het buitenland, de mussen het er ook van. In de warme zomerzon, zie ik kleine troepjes spelen langs de rand van een plas. De kleuren zijn zo natuurlijk, dat het is alsof ze een camouflage pakje dragen. Met het badderen, breekt het water, dat zachtjes op de oever deint, in kleine glimmende golfjes.

Boefie

Boefie

2018

!e van een serie van vier portret opdrachten.  

De kuierlatten

De kuierlatten

2018

Op een zonnige dag, kun je dat gewoon doen. Op andere dagen lijkt het grijs, dan is het mogelijk niet zo leuk om de kuierlatten te nemen. Wat maakt dat je de kuierlatten neemt? En als je nu eens.. blootsvoets ging

Eekhoorn

Eekhoorn

2018

In Zwitserland kwam dit diertje langstrippelen. Alert, nieuwsgoerig, en een klein sierraad in de natuur. En levendig op de oude houten traptreden.   In ruwhouten lijst

Jumping in the hall

Jumping in the hall

2018

De wallabies, hebben een toernooi, geel tegen oranje, elk team heeft een naam. Van deze weet ik de namen nu even niet. Hoe het ook zij, er word hoog gesprongen in sporthal Lunetten. (Ingelijst)

Portret hond 2

Portret hond 2

2018

2e van een serie van vier portret opdrachten. Milo

Portret hond 3

Portret hond 3

2018

3e van een serie van vier portret opdrachten. Scoony liep nog niet zo lang geleden nog achter haar vader (Milo) aan, trotseerde met hem de koude winters van Sauerland.

Portret hond 4

Portret hond 4

2018

4de van een serie van vier portret opdrachten. Lucky was zo gelukkig, om bevriend te raken met Scoony

Rustend op het water

Rustend op het water

2018

Op onze wandelingen langs de kust, rusten mijn ogen ook vaak op het water. En in de reflectie deint mijn gevoel mee, en volg ik de blik van een ogenschijnlijk peinzende zilvermeeuw. Inclusief lijst

Sensei

Sensei

2018

In sporthal Lunetten kun je verschillende sporten (leren) beoefenen. Zo is er ook op gezette tijden, een training van Judo voor de jongsten. Deze pupillen trainen bij 'meneer Erik'. Leraar is in dit verband niet het juiste woord. Sensei Het Japanse woord sensei betekent: leraar. Het wordt als leenwoord gebruikt in westerse talen bij Japanse zelfverdedigingskunsten en vechtsporten zoals het jiujitsu, karate, judo, aikido en ook in de zentraditie wordt een leraar met sensei aangesproken. Ingelijst Blijvend geexposeerd in Sporthal Lunetten

Stilleven in de polder

Stilleven in de polder

2018

Buiten zaten we te schilderen, het doek bleef lang terzijde staan. Het was onaf, het idee was er wel, maar het moment van buiten zitten niet meer. Herinneringen en foto's werken dan ook heel goed. Hé, zag ik daar nu iets zwemmen? Bijna gecamoufleerd. maar toch zichtbaar. Rust. En weer opnieuw genieten, de stilte de zon op de zonnehoed.. de beleving gebeurt opnieuw, bij het kijken naar dit schilderij. En ik weet weer hoe we met onze schildersezels langs de oever zaten.

Strek je vleugels

Strek je vleugels

2018

Ik sta op het strand, de wind in mijn haren, en kijk om me heen. Boven me vliegt de zilvermeeuw, sterk wendbaar en licht. mijn ogen volgen zijn vlucht en ik krijg dat gevoel van vrijheid, en zweven op de stromen. Op eigen kracht, in balans en oplettend. Ik voel mijn adem diep in en uit gaan en word één met dat gevoel en vind rust.. Inclusief lijst

Team work

Team work

2018

Groot en klein Twee kleine gemengde teams spelen met zijn allen in samenspel de sport basketbal. Sporthallunnetten wordt intensief benut dur verschillende enthousiaste sporters. Mijn zoon en zijn gezin zijn daar praktisch elke week actief. Ik geniet van het plezier dat de spelers en de toeschouwers hebben.   Ingelijst Blijvend geexposeerd in Sporthal Lunetten

Tijd om ze los te laten

Tijd om ze los te laten

2018

Pagaaien uit de Amazone
Twee wereldreizigers hebben ze gezien en gaven de groeten door.   Inclusief beschilderde lijst

Trouble makers

Trouble makers

2018

De sporthal lunetten een plek met vele sportieve mensen. De organisatie en het beheer wordt gedragen door enthousiaste vrijwilligers. Feestelijk was de dag dat deze werd geopend. In de kantine (Thuisvoordeel) verzamelde de dansgroep zich, ze zouden een kleurrijk sprankelende dans presenteren. (Ingelijst) Blijvend geexposeerd in Sporthal Lunetten

Twee maten

Twee maten

2018

Twee kleurrijke kameraden, figureren aan de kust, wanneer tientallen mensen demonstratief het strand opruimen, van plastic en andere rommel.
Een nederlandse versie van de piraten van de Caraïben.   Met dank aan de modellen Jacob K. en Peter W.

Ver dwalen

Ver dwalen

2018

Samen gebrachte herinneringen aan het landschap in Oostenrijk. Waar ik met mijn lief in wandelde, dwaalde langs de telkens weer veranderende perspectieven. We volgden de paden en bewogen ons ontspannen voort, terwijl we ons ook inspanden om wat stijlere hellingen te nemen op, naar het volgende uitkijkpunt. Het was balsem, voor mijn op mijn werk zo noodzakelijke alerte, geest.

Vrijmaking

Vrijmaking

2018

De andere zijde van "Als een Feniks uit de as" De wereld beleefd als een zijnde onvoorspelbare omgeving, zie een kind dat volwassen werd. Ontwikkelend tot daar de uitbraak uit de veilige bubbel moest komen. De uitdaging tegemoet op eigen kracht, vernieuwd en vol levenslust en kracht.

Zomers in het gras

Zomers in het gras

2018

Een keer voor mijn plezier getekend, een vakantie vriend.

Als een feniks

Als een feniks

2017

Kamerscherm Als een Feniks uit de as. Kijk haar staan, in haar eigen creatie, aan het begin van een vernieuwd leven.

Delftsblauw meisje

Delftsblauw meisje

2017

Inspiratie na een bezoek aan Delft.

De Maliebrug

De Maliebrug

2017

Ook Utrecht heeft zo zijn mooie plekjes. Zo rijd ik regelmatig een route die me over dit lieflijke bruggetje uit 1833 leidt. Ik geniet er elke keer weer van. Zo heeft de herfst  een prachtig licht zoals het op mijn netvlies en op het doek achter blijft.  

Een schakel in de tijd

Een schakel in de tijd

2017

Terug blikkend denk ik: zo klein nog, beschermd, bemind en op weg geholpen, Toen dat heden was wisten wij nog niet wat voor moois er in het verschiet zou liggen. In mijn dromen dacht ik hoe zou het zijn als.. Nu vang ik een glimp op van de toekomst, met vertrouwen, verworven kracht en innig verbonden verder op weg, met nog te realiseren dromen.

Dans uit centraal azië

Dans uit centraal azië

2016

Centraal aziatische dans presentatie. Ik was uitgenodigd op een lentefeest door een kennis uit Oesbekistan. De sfeer was heel bijzonder en bij dit schilderij werd ik geïnspireerd door danseressen uit Oezebekistan.

kerstbengeltje 06

kerstbengeltje 06

2016

Klein bengeltje gaat voor het eerst naar school, lijkt het wel. Kerstbengeltje moeten misschien nog wat streken afleren. Of.. neee, toch?!

kerstbengeltje 09

kerstbengeltje 09

2016

En dan is het tijd om te gaan vliegen, kerstbengeltjes licht en luchtig zijn geschenkjes van de hemel.

Lauwersmeer gebied

Lauwersmeer gebied

2016

De zomer van 2015 kende vele donkere dagen toen wij in het hoge noorden vakantie vierden. Wat niet weg neemt dat tussen het wisselen van perioden met zonneschijn, buien en onweersgebieden de natuur daar een grote bron van inspiratie bood.
  Mijn schilderij inspireerde op zijn beurt weer schrijfster Corrie van Os, tot een verhaal

Spiky in de moestuin

Spiky in de moestuin

2016

Zomaar een portret voor een jubilerend echtpaar, dat gek is op hun hondje.

Tegemoetlicht

Tegemoetlicht

2016

Op een mooie herfstdag het bos in, en dan, hoe heerlijk is dat, met halfgesloten ogen in het zonlicht staan.                  

Waarheen

Waarheen

2016

Onderweg Zo is het, je bent onderweg, alles is onderweg, ergens heen en je komt ergens vandaan. Alles heeft zijn eigen verhaal en maakt zijn eigen reis. Mens en dier en de natuur. Samen ontstaat een sfeer, die mij als schilder pakt en een ander inspireert. Bijvoorbeeld tot een verhaal. [door: Corrie van Os 'Avondpagina's']

Wallabies

Wallabies

2016

Een groepje Wallabies, gemaakt voor een kinderkamer van een speciaal meisje als persoonlijk geschenk.

Cool portret

Cool portret

2015

Zij is geboren in het hoge noorden, een aantal van haar schilderijen ademen nog van die sfeer.

De kleine salamander

De kleine salamander

2015

Zij noemt zichzelf een fauvist. En is dan ook omgeven door eenvoudige kleuren in zwarte en witte patronen. Genietend spreekt ze over haar "Salamandertje"
 

De Vijver van de pastorie

De Vijver van de pastorie

2015

Het was een poosje zoeken, maar het was de moeite waard, toen ik dit plekje vond in Zundert. Gezeten met mijn rug naar de begraafplaats was ik enkele uurtjes zoet met schilderen

Een befaamde blik

Een befaamde blik

2015

Velen proberen te begrijpen wat hij zag, hoe hij keek en spreken over zijn verhaal. Zijn oor heeft meer aandacht gekregen dan het oog van de meester. Wanneer ik me voorstel hoe hij kijkt, wat zou hij dan zien? Te zien in het Breda's museum van 20 november 2015 tot 24 januari 2016

En nieuwe blik

En nieuwe blik

2015

Een nieuwe blik, welke visie !heeft een glazenier?

Fontein

Fontein

2015

Geschilderd tijdens het weekend Kunst Natuurlijk in de Italiaanse kasteeltuin in Arcen

Gegrondvest

Gegrondvest

2015

Het Chaamse bos, ondanks de regen toch volgehouden, met een plu boven het hoofd zat ook ik in het bos te schilderen. De pauze verlengd op de picknick plaats in het Chaamse bos. Geweldig dat stoeren krachtige hout.

Hemels Moddergat

Hemels Moddergat

2015

Het plaatsje Moddergat is een heerlijke plek om een paar uur te verblijven. Er gaan mensen beginnen aan een wadloop tocht, vogels en bootjes, wandelende mensen eindeloze wolkenluchten en de lange rijen houten paaltjes, maken het tot een boeiend en rustgevend oord.
  (In lijst)

Het oog van de naald

Het oog van de naald

2015

Het vierde oog in de serie, Ook iemand uit Ambacht Ateliers. Die ik in een besloten atelier in de ogen keek. Lamplicht verlichtte de donkere hoekjes, en kleine diamantjes verschenen al schilderend tussen de regenboogjes in haar ogen.

Hoger en ho-oger...

Hoger en ho-oger...

2015

Het was hoogzomer, en vlak bij het zomerpaleis, schommelde dit meisje.. ik genoot op afstand mee. — in Sint-Petersburg.

Japanse, in Hollandse lente

Japanse, in Hollandse lente

2015

Geschilderd tijdens een sessie model schilderen, bij "Vincents droom"in Zundert

kerstbengeltje 01

kerstbengeltje 01

2015

Kerstbengeltjes, schilderijtjes met een knipoog, gevleugelde bengeltjes voor de kerstdagen om te versturen of neer te zetten bij de boom

kerstbengeltje 02

kerstbengeltje 02

2015

Kerstbengeltjes voor bij de boom, op katoen op board geschilderd met olieverf.

kerstbengeltje 03

kerstbengeltje 03

2015

Elk kerstbengeltje in een andere hoek, de sterrenhemel lokt, daar twinkelen de gouden lichtjes

kerstbengeltje 04

kerstbengeltje 04

2015

Kerstbengeltje kruipt naar buiten, voorzichtig, want het is maar klein.
 

kerstbengeltje 05

kerstbengeltje 05

2015

Dit kerstbengeltje is binnen komen vliegen op zoek naar een huis waar een kerstsfeer nodig is.
 

kerstbengeltje 07

kerstbengeltje 07

2015

Nieuwsgierig gluurt dit bengeltje om de hoek, wat zou er daar te ontdekken zijn?!

kerstbengeltje 08

kerstbengeltje 08

2015

Droom maar, droom maar, wat staat er in de sterren geschreven kleine (b)engel?!

Kicken in een sloot

Kicken in een sloot

2015

Het groene hart van Nederland, kinderen in onze tijd vinden dit nog steeds een spannende bezigheid 'vlot varen in de polder'
Het groene hart herleeft weer in de lente.

Kijk eens aan

Kijk eens aan

2015

Wat zie je dan, wat ligt er in jouw blikveld? Een wereld van verschil, of deze van jou en mij..
Dit oog weerspiegelt ook een talent.

Kijk op holland

Kijk op holland

2015

Zij houdt van bloemen, en experimenteert graag, om weer te geven zoals zij het ziet en de verf meer vrijheid te geven. Kun je het in haar blik terug vinden?

Kronkelend omhoog

Kronkelend omhoog

2015

Geschilderd tijdens "Vincents droom"kunstenaars evenement in Zundert

Lauwersmeer

Lauwersmeer

2015

Verkenningen van het waterland in Noord Nederland. Au plein air schilderen op hat Lauwersmeer. (In lijst)

Moddergat

Moddergat

2015

Gezicht vanuit Moddergat tijdens Eb dwalend over de -Waddenzee Een sfeerbeeld van een bijzonder natuurgebied in Nederland. De waddenzee. Het wad tijdens laagtij gezien vanaf de dijk bij Moddergat.  

Perspectie

Perspectie

2015

Zij ziet de lijnen en het perspectief en ik observeerde de blik.

Piscus reflected

Piscus reflected

2015

De kunstenares maakt objecten, het bakproces van het keramiek bepaald voor een groot deel het resultaat. Het idee ontstaat ergens bij haar de uitkomst doorloopt een niet altijd te voorspellen weg.

Poppetjes in de ogen

Poppetjes in de ogen

2015

Hier is werkelijk sprake van, "de poppetjes in de ogen". Als je de creaties ziet begrijp je dat wel.
 

Prieel

Prieel

2015

Prieël met waterloop naar de vijver met fontein; geschilderd tijdens het weekend "Kunst Natuurlijk" in de Italiaanse kasteeltuin in Arcen (In groene lijst)

Steengoed

Steengoed

2015

Steengoed. Deze kunstenares is erg gehecht aan haar steen. Achter veel van wat zij ziet schuilt een diepere betekenis. Kunst is zo vervuld met een boodschap of inspiratie voor haar en voor de kijker.

Verdwijnen

Verdwijnen

2015

Het is avond,.. nog even naar het strand, de zon begint achter de wolken te verdwijnen, het zal niet lang meer duren voordat hij achter de horizon is verdwenen.
Weer een dag beeïndigd, en tijd om naar huis te gaan. Mensen verdwijnen als stippen bij de horizon..  Kom, adem de zilte lucht nog één keer diep. ingelijst

Verlangen

Verlangen

2015

"Verlangen"
Mixed media en Olieverf op canvas Er is veel om op terug te blikken maar verlangend kijkt zij uit naar wat haar nog te wachten staat. En hier en nu, is dat een feest en wacht zij tot hij er is.
   

Vermoeid

Vermoeid

2015

Getekend tijdens een modelsessie ter gelegenheid van "Vincents droom". Kunstenaars evenement in Zundert. Tekeningen bij RB

Vers van de pers

Vers van de pers

2015

Zij is geïnspireerd door de oude manier van afdrukken. Een secuurwerkje om een hoogdruk te maken om deze later stuk voor stuk door de pers te halen. Verwachtingsvolle blik. "hoe ziet het resultaat er uit?!"

Vogelvrij

Vogelvrij

2015

Twee kinderen steken het water over.. Een belevenis.. Weet je het, hoe dat is? De wind, de deining en die vogels die de boot volgen..
Een moment om je zo te mogen voelen.. vogel vrij.

Zeven musjes

Zeven musjes

2015

Voor "Vito"    Zeven musjes zitten knusjes Op een takje naast elkaar  En zij babb’len en zij brabb’len  Nu eens onzin dan weer waar  Over pluisjes, strootjes, huisjes  Lispelt Kraaloog en zij vindt  ..... van Jacob Hamel

Aan de eettafel

Aan de eettafel

2014

Hier werd het gesprek verbeeld, als één gestolde traan. Aan de eettafel gedeelde vreugde. Tekeningen bij RB

Badende Hooglanders

Badende Hooglanders

2014

Op Texel leven deze imposante dieren op "het grote vlak", zo grazend, houden ze de begroeiing kort en hun aanwezigheid kan, voor de mensen die langs komen, het gevoel van ontspanning versterken. Want rustig en onverstoorbaar, sommige ietwat wat nieuwsgierig, stappen ze voort. In de verte diverse watervogels die ook foerageren in dit mooie natuurgebied.

Bengeltje in de boom

Bengeltje in de boom

2014

Hij zit hoog en kan vanaf die plek zien... pas op, zodadelijk vliegt hij weg.

Blauw bengeltje

Blauw bengeltje

2014

Ik maakte een serie kerstbengeltjes, in het kader van de wintermarkt. dir van deze, schilderde ik op een soort kerstbal. Met een knipoog naar een klein kind, die licht als en engeltje daar alleen is, voor dat speciale gevoel

Boodschappen gedaan

Boodschappen gedaan

2014

De wekelijkse boodschappen.. Tekeningen bij RB

De Dansende Huisjes

De Dansende Huisjes

2014

In het kader van Pintar Rapido geschilderd in één dag aan de kade van de Amstel bij het 's-Gravelandse Veer. Dag 1 – Zaterdag 6 september 2014. Schilderdag
ledere kunstenaar maakt zijn eigen schilderij op een door hemzelf gekozen plek, werkt met zijn eigen materiaal, en bepaalt zelf het formaat en techniek. Dag twee was de expositie van al het werk van die dag. Volgend jaar beslist weer.

Dorst!

Dorst!

2014

Ik herinner me een paar dingen uit mijn kindertijd, als ik naar mijn kleinkinderen kijk zie ik soms een glimp van mijzelf of anderen. Maar ik herken het simpele genoegen van een grote beker zoete koude drank. In dit geval een stroopbeker, een tuin, de zon, een kleine wereld, maar voor een klein kind 'alles', thuis.

Dorstig stelletje

Dorstig stelletje

2014

Schets naar de natuur Goudvinkjes aan de oever van een poeltje Tekeningen bij RB

Fietsje

Fietsje

2014

Op zoek naar mijn historie, kwam ik terecht bij een toen gloednieuwe dienstwoning. Zijn was door haar broers en zussen op een fietsje gezet. Zo een mooi lief kindje, zo klein en popperig, nu wonen er andere mensen in het huis, en zij had laatst haar derde achterkleinkind op schoot. Ik heb er zelf 2 kleinkinderen. De tijd gaat door en tegelijkertijd lost ze op, als ik het schilderij maak.

Hallo! - Здравствуйте!

Hallo! - Здравствуйте!

2014

Zij had een schepje en zij niet, zij ontmoetten elkaar even. Deelden even, de aandacht voor het spel, met zand, in de zon. Aan de voeten van de fontein. De fontein was een rustplek voor veel wandelaars die daar neerstreken en met een verfrissing pauzeerden in de hete stad. Het was 35 graden in Sint Petersburg. Gewoon even genieten

Het gevoel van stilte

Het gevoel van stilte

2014

Japanse tuin Opgezet ter plekke in de kasteeltuinen te Arcen
Uitgewerkt de maanden er na in Atelier Camphuijsen Art inclusief eenvoudige lijst

In de zandbak

In de zandbak

2014

Al schilderend kinderen in het zonnetje zetten. Dit was een moment vol plezier, het ontdekken van de zandbak en wat je allemaal met dat leuke spul kunt doen...  Hij groeide op in een huis waar zijn moeder blij had geroepen, "zo een grote tuin?! Dan past daar misschien wel de door mij al eerder gekochte zandbak in." Zelf legde zij het kleine plaatsje met oud utrechtse straatsteentjes .

In zijn hoekje

In zijn hoekje

2014

Zesde schilderij in de serie "waar was jouw thuis Men zou zomaar over hem struikelen. Al de toeristen liepen langs de planken, waar de handgemaakte voorwerpen en dergelijke, uitgestald lagen, en zochten iets van hun gading. Terwijl vlak bij hun voeten. dit kind stilletjes speelde. Tiende in de serie met kinderen in de hoofdrol

Kikkervisjes

Kikkervisjes

2014

Afgelopen zomer was ik te gast op een heerlijke plek, de pluktuin in Brabant. Daar was het zonovergoten, vol bloemen natuur en met sprookjesachtige plekjes. In een stil hoekje, trof ik dit meisje Femke, die helemaal gebiologeerd was door het leven in het water onder haar. Ik wil dat beeld doorgeven. Genieten, verwondering en ontdekking spreken mij mateloos aan.

Leeuwentranen

Leeuwentranen

2014

Fantasie met een glazen traan en de reflectie van een leeuw Tekeningen bij RB

Lekker koud!

Lekker koud!

2014

Weet je nog, hoe heerlijk dat smaakte, op een hete zomerdag, thuis in de tuin?!

Onderweg

Onderweg

2014

Onderweg, tijd om alle indrukken te verwerken en het gevoel van verwachting van wat nog komen gaat te laten doorstromen. De onbekende wereld indromend.

Papavers

Papavers

2014

Een zomerse schets. Van de bloemetjes en de bijtjes.. Nu ja papavers bezocht door een hommel Tekeningen bij RB

Pootje Baden

Pootje Baden

2014

Een Nederlandse kust, geschilderd uit genoegen en over het plezier zoals mensen zich voelen wanneer ze een voeten plaatsen in het zilte frisse water op een hete zomerse dag.

Post Lucide

Post Lucide

2014

In een droom had ik de opdracht mee te doen aan een collectief project. Maar ik draaide me om en dacht eigenlijk zou ik liever.... Met mijn waakbewustzijn ben ik de uitdaging aangegaan en schilderde wat ik eigenlijk liever.........

Samen op avontuur

Samen op avontuur

2014

Mijn kleinkinderen op weg in hun nog jonge leven. Belangrijke momenten zijn nog pril beleefd en in hun fantasie maken zij hun eigen verhaal en kunnen snel uitbundig genieten. Ik werk ook in opdracht, wilt u uw kinderen of kleinkinderen op een dergelijke manier geschilderd zien: prijsindicatie (H+B)x5  Olie op canvas

Serenade

Serenade

2014

Een uitdaging op de site "paint my photo". Ik voelde me geïnspireerd door het vioolspel van Caecilia van Peursem en nam de uitdaging van paint my photo aan, om te kiezen voor een foto met een avond scene en deze te combineren met foto's van de violiste die ik ken. 2014.
 

Stoeltje

Stoeltje

2014

Een Peuter op een stoel. Zo maar ergens op een stoel gezet, om de familie een herinnering te geven. Ik heb hem in olieverf op doek weergegeven, en de sepiakleurige foto in kleur omgezet, alsof het hier en nu is. Het jaar 2014, wanneer dit ventje 88 jaar oud werd.

Trots

Trots

2014

Leeuwenkop Bezoek mijn design website om een print te kunnen bestellen op een product naar keuze Camphuijsen Art designs met een overzcht van collecties op shirts, home decor producten en meer. Tekeningen bij RB

Uitstalling

Uitstalling

2014

Een vingeroefening Tekeningen bij RB

Wandelend bengeltje

Wandelend bengeltje

2014

Er was eens een engeltje en dat ging op weg, zij nam een nieuw paadje
 

Zwanen gezin

Zwanen gezin

2014

Lente tekenen Tekeningen bij RB

Hoe is't mogelijk

Hoe is't mogelijk

2013

Wij waren een dagje van huis, de beloning het einde van de dag aan het strand, zij dacht: "hoe is het mogelijk"

In de Yurt

In de Yurt

2013

Een solo-optreden en presentatie van traditionele muziek in Mongolië. Met Mongoolse B.Baasandorj, naar een fotoverslag van mijn zoon die het land, op doorreis, bezocht. Lees meer over zijn muzikale optredens B.Baasbandorj

Nieuwe koers varen

Nieuwe koers varen

2013

Afscheids geschenk voor een vertrekkende teamleider. die niet meer aan het roer kan staan. En in haar vrije tijd graag uit zeilen gaat. Hier haar boot op het Gooimeer.

Sara's melodie

Sara's melodie

2013


Geïnspireerd door de dochter van mijn beste vriendin Susanne, zij is deense. Haar dochter kan heel mooi harpspelen, en de muziek maakt dat ik in gedachten meegevoerd word op de tonen van de muziek.

Schotse Hooglander

Schotse Hooglander

2013

Dit dier deed mij stil staan, en al schilderend, deed het dat nog. Doet het dat ook met de kijker?

't Gooimeer

't Gooimeer

2013

Een winderige dag, op een ouwe schuit de haven uit

Vite!

Vite!

2013

Even wachten en ik voelde me geraakt en vertederd. Dit is mijn impressie van dit moment — onderweg in Fontaine-Bellenger, Haute-Normandie
 

Willem Alexander in Antarctica

Willem Alexander in Antarctica

2013

Willem Alexander in Antarctica. Samen met het portret "gezicht op Antarctica" van prinses Maxima in de ochtend zon van dit koude werelddeel is is het een compleet geheel. Met het derde schilderij van Antarctica een uniek drieluik. Inclusief lijst deel van drieluik reis naar Antartica Gezicht op Antarctica  

Een paddestoel voor Xavi

Een paddestoel voor Xavi

2012

Xavi geboren 12 - 11- 12   schilderij gereed 21 - 11 - 12 Van oma voor haar kleinzoon

Maanlicht - 3 luik- De oceaan

Maanlicht - 3 luik- De oceaan

2012

Een opdracht, om mijn eerder gecreeerde maanlicht schilderij uit te breiden

Overleven op de NIjl

Overleven op de NIjl

2012

Olieverf schilderij op Papyrus In aansluiting op de Muzikant, geschilderd op papyrus gaat ook dit schilderij over de manier van 'overleven'op de Nijl. Het leven is hard in Egypte, en het is op mijn netvlies gebleven in toch ook sfeervolle indrukken.

Papyrus

Papyrus

2012

Een egyptische muzikant geschilderd op papyrus, na een bezoek aan egypte en ontmoetingen met de egyptische cultuur via muzikanten en historische projecten.

Ringstaart Maki's

Ringstaart Maki's

2012

  Genieten van de natuur, gewoon door goed te kijken. De dieren kijken ook, leven hun eigen leven. Moeder en kind, op zoek naar voedsel. (In donkere lijst)  

Ruigenhoekse Polder

Ruigenhoekse Polder

2012

Een landschap waar ik dagelijks door heen fiets en dat me eenvoudig aangrijpt. Vooral in de zomer kan het duizelingwekkend zijn door schittering en spiegeling

Vloednoten

Vloednoten

2012

Geinspireerd door een houtsculptuur van een collega kunstenaar, maakte ik dit schilderij van de vloedlijn. Muziek kan inspireren en gevoelens in beweging brengen de kust is voor mij al veelbetekenend wat betreft het geraakt worden. Aangeraakt door stemmingen. Het subtiele spel van eb en vloed is fascinerend. Vloednoten. Een schilderij over emoties, zoals muziek ze vaak weergeeft en ons dan brengt tot op de grens van de werkelijkheid. De benen op de grond en met het hart zwevend over de wateren, bewogen door gevoel.

Accordeonist

Accordeonist

2011

Accordeonist speelt een solo, een onderbreking van een kwartet, verbonden met het timbre uit Mexico 

Berg-anemoon

Berg-anemoon

2011

Botergele bloemen vol en zacht, geven bijna licht in het donker langs een bergpad

Denk aan mij

Denk aan mij

2011

Nederlandse zanger, met een passie voor Mexico, zingt vurig over het leven en gebeurtenissen. Vandaag 11/4 hoorde ik dat de bassist van de groep overleden is: een lege plek. (In lijst)

Djembee in Utrecht

Djembee in Utrecht

2011

Deze wereld waarin we leven kent gedreven mensen, geïnspireerd door de cultuur van andere mensen. Deze vrouw speelde in Utrecht vol met energie en geïnspireerd door de Zuid-Afrikaanse cultuur. Dit brengt zon, onderdak en geluk inons leven door de muziek van deze Afrikaanse trommel in de handen van eenNederlandse energieke vrouw. "Djembee in Utrecht"

Duurzaam

Duurzaam

2011

Boven in de Zwitserse bergen staan ze de schuurtjes, weer en wind trotseren, schuilplaatsen voor mens en dier Met een mooi ruw houten omlijsting komt dit werk nog beter tot zijn recht. incl BTW en verzendkosten

Een bodem vol geheimen

Een bodem vol geheimen

2011

Vele herinneringen, schatten uit het onderbewuste: Als gezonken objecten op de bodem van de oceaan.

Eendjes

Eendjes

2011

Tien kleine eendjes dapper peddelend in de vijver van het UMC. Onwetend een troost voor het ziekenbezoek aan een zieke op de IC. De lente is zichtbaar actief.

Gele bloem

Gele bloem

2011

Hoog boven in de Zwitserse bergen bloeien bloemen die als verrassing staan te stralen voor de oplettende wandelaar

Hé baasje?!

Hé baasje?!

2011

Vol verwachting opkijkend, klaar om te spelen

Hoop

Hoop

2011

Mensen op de vlucht, voor verschrikking en geweld, gedwongen het thuisland achter te laten, verdreven en in beweging gezet. In dit geval een moeder moet haar kinderen meenemen uit Angola vandaan. De eerste van een serie van drie over vluchtelingen. Inclusief lijst

Immigratie

Immigratie

2011

Ze wordt het land door gereden, vermoedelijk juist gearriveerd met het vliegtuig; waarheen- wat gaat zij doen, waar komt ze vandaan, bestemming onbekend, en ze maakte een sterke positieve indruk op mij.

Kinderdroom

Kinderdroom

2011

Een gerealiseerde kinderdroom Als kind had ik benauwde dromen: Dat ik door een grauw landschap rende, en telkens weer in gaten viel, waarna ik in een nieuw landschap terecht kwam met gaten waarin ik vallen kon als ik niet goed genoeg oplette. Door de jaren heen is het kind in mij getransformeerd: en buitel ik al schilderend van de ene wereld in de anderen via baden van kleuren heerlijk natte verf.   Inclusief lijst

Koe

Koe

2011

  Stevig en solide, vier benen op de grond, ook al bevinden zij zich op hellend vlak, geruststellend zonder lijst

Kom uit de verf

Kom uit de verf

2011

"Kom uit de verf" het verwoorden van het proces wat ik in gang wil zetten bij mijn gelijknamige cursus. Het staat ook voor het uit de verf komen van de mens. In het schilderij als geschenk via de vakbnd afdeling vrouwen belangen, aan de volksvertegenwoordigers in den Haag, is het mijn oproep, om op te komen voor de kracht van vrouwen en hun vermogen creatief en ondernemend te zijn. prinsessendag 2011

Laantje UMC

Laantje UMC

2011

Terwijl de lente volop in bloei stond was dit weggetje een welkome afleiding in het heen en weer fietsen naar het academisch ziekenhuis

Langs de Nijl

Langs de Nijl

2011

Zittend op de boot zat ik regelmatig met een schetsblok op schoot, terwijl we langs de vruchtbare oever voeren. Hier schetste ik hat landschap zoals het er veel uit zag.

Langs de Nijl - Adfu

Langs de Nijl - Adfu

2011

Indrukken en beelden van de reis omzetten in een aantrekkelijke prent.

Langs de Nijl - Adfu stad

Langs de Nijl - Adfu stad

2011

Toen lag de boot een tijdje stil, bij de stad Adfu. Tijd genoeg om de aantrekkelijke vlakjes van de huisen te tekenen en nu en dan de ronde vormen. In zachte tinten Passend bij de zonnige dagen.

Rode Vari

Rode Vari

2011

Kijk ook eens omhoog, om te zien wie er op je neerkijkt. Een soort uit Madagascar zomaar boven je hoofd.. Met donkere lijst)

Savanne

Savanne

2011

De savanne, 7 maanden droogte toch vinden ze hun voedsel deze olifanten

Spelen?!

Spelen?!

2011

Klaar om achter de stok aan te rennen

Swazifantje Bontfantje

Swazifantje Bontfantje

2011

 Een nieuwe versie in de serie Swazifantjes. Als variatie op het thema geen transparant fantje maar een bontgekleurde. 

Swazifantje Natfantje

Swazifantje Natfantje

2011

 Een nieuwe versie in de serie Swazifantjes. Een gewassen fantje. In groene lijst

Verloren

Verloren

2011

Vluchtelingen uit Angola Mensen die alles achter zich moesten laten, voelen zich verloren. Leven als in een parallel wereld in het land dat schuilplaats biedt. Maar niet zonder alle nieuwe trauma's van de bureaucratie zoeken zij een thuis, om vrij te zijn. Inclusief lijst

Viool - 1

Viool - 1

2011

Ter onderbreking van het serieuze onderwerp over vluchtelingen uit een oorlogssituatie, inde lente van 2011 een bloemenserie gestart.

Viool - 2

Viool - 2

2011

Ter onderbreking van het serieuze onderwerp over vluchtelingen uit een oorlogssituatie, inde lente van 2011 een bloemenserie gestart.

Viool - 3

Viool - 3

2011

Ter onderbreking van het serieuze onderwerp over vluchtelingen uit een oorlogssituatie, inde lente van 2011 een bloemenserie gestart.

Viool - 4

Viool - 4

2011

Ter onderbreking van het serieuze onderwerp over vluchtelingen uit een oorlogssituatie, inde lente van 2011 een bloemenserie gestart.

Viool - 5

Viool - 5

2011

Ter onderbreking van het serieuze onderwerp over vluchtelingen uit een oorlogssituatie, inde lente van 2011 een bloemenserie gestart.

Vlucht

Vlucht

2011

Vlucht naar vrijheid Een spontaan ontstaan schilderij, wat diepere betekenis kreeg toen een dierbaar familielid in het ziekenhuis van zijn kamer verdween, toen hij lijdend aan een CVA en zoekend naar iets vertrouwds rond ging dwalen in het grote complex. En 15 uur zoek was

Vrijheid en integratie

Vrijheid en integratie

2011

  Mensen omringd door mensen, in vrijheid sprekend en genieten met elkaar. Muziek is intercultureel een medium en geweldige vorm van expressie welke, mensen in alle lagen van de bevolking, weet te raken. Inclusief lijst De derde van een serie van drie over vluchtelingen.

Zwaan

Zwaan

2011

  Schijnbaar “Zelfbewust” in het groene meer van Geneve, een lust voor het oog  

Dansers in vrijheid

Dansers in vrijheid

2010

Indrukken Uit Afrika. Dagelijks Leven nu in Kaapstad, muziek , Ritme en levensenergie . Het werkte aanstekelijk op mij en doet me terug verlangen naar de sfeer waarin mensen hun gevoelens zo dansend uiten. (in lijst)

Giraffe

Giraffe

2010

Giraffe, ter gelegenheid van de geboorte van Myrthe Suurmond, mijn kleindochter.
22-05-'10 gereed en toen wachtend voor dit eerste geschenk toen zij 28-05-'10 geboren werd
 

Gitarist Rastamie

Gitarist Rastamie

2010

Indrukken uit Afrika,

Doordringende blik, een moment van contact. Kijken en genieten van het afrikaanse timbre. Ik vertelde emiel, ik ga jullie schilderen en zal je dat laten weten als het klaar is. In afrika, kun je inderdaad je hart verliezen, maar zo neem ik wat van de kleurige vrolijkheid en levendigheid mee naar nederland. Luister naar zijn stem en gitaar

Lesotho-Vrouw

Lesotho-Vrouw

2010

Een vrouw, ontmoet in Lesotho ik blikte omhoog en zag een prachtige vrouw. Een moment van verrassing en welkome begroeting Incl Lijst

Nyameka Sambaspeelster ~Rastamie

Nyameka Sambaspeelster ~Rastamie

2010

Indrukken uit Afrika, De muzikaliteit en de sprankeling, het werkte op mij aanstekelijk en inspirerend. Ik had na het beleven van de muziek van het duo Emiel Rastami en co ontzettende zin dit in een schilderij te uiten. Het werd een dubbel-duo. In Afrika zijn ze op zoek naar hem om hen mijn boodschap door te geven dat ik mijn belofte hield. Luister maar eens

Roadfantje

Roadfantje

2010

Serie Swazifantjes Olifant uit Swaziland tegen afrikaanse achtergrond

Swazifantje Bushfantje

Swazifantje Bushfantje

2010

Swazifantjes serie: Derde olifantje in de Afrikaanse bosjes bedacht

Swazifantje Flowfantje

Swazifantje Flowfantje

2010

Olifantje on the flow

Swazifantje Groenfantje

Swazifantje Groenfantje

2010

Zomaar een een inval, over hoe een individu past in zijn omgeving. En ik houd nu eenmaal erg van glas. speciaal deze terherinnering aan Swaziland Afgeleid van het onderwerp "indrukken uit Afrika". En voortbordurend op het thema "de relatie tussen individu en omgeving"

Swazifantje Leaffantje

Swazifantje Leaffantje

2010

Een ander olifantje op een surreëlemanier geplaatst tegen een achtergrond uit de natuur

Swazifantje Zebrafantje

Swazifantje Zebrafantje

2010

Tijdens een expositie met indrukken uit afrika, schilderend in't atelier ontstond deze kleine olifant

Als een godin in Frankrijk

Als een godin in Frankrijk

2009

Staan, voelen en beleven van de ruimte de diepte en het water.

Antarctica

Antarctica

2009

Een visie op de oceaan, een koude wereld licht verwarmd door de opkomende zon. Naar aanleiding van een verzoek om een schilderij met als onderwerp water. Eén van de twee antwoorden hierop en een vervolg op portretschilderij Maxima in Antarctica Ingelijst en eventueel deel van een drieluik

Gewoon een man

Gewoon een man

2009

Lesotho Een land zo droog en heet. De bewoners leven in een onderlinge afhankelijkheid van de natuur met de mens. Ik sprak deze man, hij zong in eigen taal een lied, dat hij voor mij in het engels vertaalde. Ik heb de tekst opgevraagd, SONG!!SONG??SONG!!!
It's important to be a Mosotho Man
Living in the country of Lesotho
Where I've been taught about peace and culture.
Look at myself that I'm living in Love
I'm living in the beautiful and loved country
I have seen with eyes, I have seen.

It's important to be a Mosotho Man
The people of my country may grow up
Look at a beautiful and loved country
More peace, *Moshoeshoe's children
I'm proud about my people and the Hand of the Father
I have understood with my ears, I understand.

*Moshoeshoe:  A King with tremendous effect created the Basotho Nation.
  Ander werk geïnspireerd door Lesotho is "Lesotho vrouw"

Gezicht op Antarctica - Pr. Maxima

Gezicht op Antarctica - Pr. Maxima

2009

Portret van prinses Maxima, met in gedachten haar bezoek aan dit koude deel van de wereld, zocht ik naar iets waarin ik me kon verbinden in deze opdracht. Schilderij als bijdrage aan een wedstrijd. Inclusief lijst deel van drieluik reis naar Antartica  

Himalaya

Himalaya

2009

Schilderij voor mijn zoon, die een paar keer per jaar in India werkt Het was voor mij een leuke oefening en uitdaging om zijn impressie van het Himalaya gebergte te schilderen. Het werd een groot doek van 120 x 80 cm. Een weids uitzicht naar beneden in Sikkim. Heel in de verte zie je de traditionele gebedsvlaggetjes wapperen. Door de wolken heen pieken de besneeuwde toppen van India. 

La Boulangerie

La Boulangerie

2009

'La Boulangerie' Een minidorpje in een dorpje, Een smal steegje, trappen en perspectief. In een hoekje van D'Ardeche. Au plein Air

Le Mas de la Source

Le Mas de la Source

2009

Welkom in 'Le-Mas-de-la-Source'. Een plaats voor rust en ontspanning. In St. Sauveur de la Cruziere. Au plein air

Le petit Village

Le petit Village

2009

Specifieke bouwstijl in D'Ardeche. Au plein Air.

Licht en stemmen in de nacht

Licht en stemmen in de nacht

2009

gedurende een hele nacht werd de langste dag gevierd in de Geertekerk. De geertekerk is een plek, waar stemmen van mensen klinken. Het koor repeteert en mensen discussieren.

Manyeleti

Manyeleti

2009

Pagina in het vriendenboek "Vrienden voor Afrika". Mijn bijdrage aan een actie, "Water voor Afrika". Vrouwen en kinderen stromen dagelijks naar de bron toe om hun portie water te halen. Heen en weer lopend door het stoffige landschap, is dit pure noodzaak en een gewone gang van zaken. http://www.watafrik.org/kunst_voor_water.html

Nabijna

Nabijna

2009

Terug uit Swaziland, dromen en gedachten vol van herinneringen. Indrukken opgedaan in de natuur. Wild, zo dichtbij, op bijna armlengte afstand. En deze zebra's het duizelde me soms als ze liepen in groepjes tussen de struiken. Ruimtelijk

Samenzijn

Samenzijn

2009

Midzomernacht enkele impressies geschilderd. Mensen ontmoetten elkaar die nacht spraken zacht, beleefden de sacraledansen of luisterden klankschalen. Hier vond iets plaats dat me inspireerde.

Dromen

Dromen

2008

Jonge vrouw met zorg voor jongere broertjes, vond even een moment voor zichzelf, kijkt dromend naar de verte. Wat wordt er traditioneel van haar verwacht, wie is zij, wat wil zij? 'Dreaming'

Getroffen

Getroffen

2008

Geraakt door een docu van Xanthé Hamilton, over een kindergezin in Swaziland. 'De fam Vilakati'; 5 weeskinderen houden hun gezin bijéén, nadat zij hun ouders door Aids verloren.

IJsselmuiden

IJsselmuiden

2008

Zomaar een winterbeeld. IJsselmuiden beijzeld. Gepasseerd in de trein en een bewaard beeld.

Labyrinth

Labyrinth

2008

De nacht van 21 juni 2008 was de Geertekerk open, mensen kwamen en gingen. Er was dans, muziek, met klankschalen, meditatie en stilte. Temidden hiervan ontstond dit doek.

Ochtendritueel

Ochtendritueel

2008

Mancoba 4 jaar wast zich in zijn zelf opgehaalde water.

Weerspiegeling

Weerspiegeling

2008

Mijn bijdrage een een locale aktie in de Bilt. Het kunstzinnig bewerken van een plantentafeltje. Nog steeds blijven er inspirerende mensen actief in Bolivia, om kinderen te helpen in hun ontwikkeling. Zie het filmpje hieronder.   

Solitair pinetree

Solitair pinetree

2007

Grove den

Bergen aan zee

Bergen aan zee

2005

Schitterend schuim, tegen ijsblauwe omgeving. Koud, koud strandweer. We waren in Bergen aan zee en liepen van Bergen naar Egmond. Ingelijst

Beekje

Beekje

2004

Een mini stroompje, gevonden in zuidholland. Inspirerend want beekjes hebben voor mij een archetypische betekenis. Hier water dat valt, tussen een diversiteit aan planten. (een studie van structuren.)

Beet!

Beet!

1981

Illustratie bij een hoofdstuk in een onderzoeksrapport Tekeningen bij RB

Bodemmonster

Bodemmonster

1981

Illustratie bij een hoofdstuk van een onderzoeksrapport Als design op diverse producten te koop bij CamphuijsenArt @ redbubble Tekeningen bij RB

Entomoloog

Entomoloog

1981

Illustratie bij een hoofdstuk van een onderzoeksrapport Als design op diversse producten te koop bij CamphuijsenArt @ redbubble Tekeningen bij RB

Grote spinnende watertor

Grote spinnende watertor

1981

Illustratie van hoofdstuk in een onderzoeksverslag Tekeningen bij RB

Kleine spinnende watertor

Kleine spinnende watertor

1981

Illustratie bij een hoofdstuk in een onderzoeksrapporttekening   Tekeningen bij RB

Kroos

Kroos

1981

Illustratie bij een hoofdstuk van een onderzoeksrapport Tekeningen bij RB

Laat dat!

Laat dat!

1981

Fantasie naar aanleiding van "natuurvorsers" Tekeningen bij RB

Bezet

Bezet

1975

Doucheruimte label voor een studentenhuis Tekeningen bij RB

Vrij

Vrij

1975

Label voor een doucheruimte in een studentenhuis Tekeningen bij RB

De glimworm

De glimworm

1972

Een Illustratie in de jaren zeventig voor het voorblad van een districts uitgave van een vereniging voor natuurstudie. Als design op diverse producten te koop bij CamphuijsenArt @ redbubble Tekeningen bij RB