Galerie

De groep ontstond toen ik de Vilakati serie maakte. Bewogen door een verslag over 4 kinderen in Afrika wiens ouders stierven aan aids, herkende ik vitaliteit, moed, en zorg voor elkaar. Een % van de opbrengst van deze werken gaat naar HOPEHIV projecten. Volgende schilderijen zijn ontstaan geïnspireerd door mijn bezoek aan Zuid-Afrika okt-08

uit 2007 tot 2013 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Het optreden

Het optreden

2013

Indrukken uit Afrika De sfeer, de muziek, de inzet, ik zal indrukken als deze niet snel vergeten. Muziek en gevoel zit in Afrika zo sterk in het wezen van de mensen. Een genot om naar te kijken.

De weg naar de bron doek 1

De weg naar de bron doek 1

2013

De weg naar de bron 01 van drie.  Het kleine dorp waarjn dit meisje past op haar jongere broertje of zusje, terwijl haar moeder de weg naar de bron gaat om water te halen.   http://www.paintingsilove.com/image/show/320932/de-weg-naar-de-bron--the-path-to-the-source  

De weg naar de bron doek 2

De weg naar de bron doek 2

2013

Tweede deel van het drieluik: "de weg naar de bron"    

De weg naar de bron doek 3

De weg naar de bron doek 3

2013

Derde doek in het drieluik: De weg naar de bron.  De bron, bij de bron verzamelen zich de dorpelingen. Het doet me denken aan oude verhalen waarin verteld wordt dat op dergelijke plaatsen mensen samenkomen, niet alleen om water te putten maar ook om nieuws uit te wisselen.      

Gewoon een man

Gewoon een man

2009

Lesotho Een land zo droog en heet. De bewoners leven in een onderlinge afhankelijkheid van de natuur met de mens. Ik sprak deze man, hij zong in eigen taal een lied, dat hij voor mij in het engels vertaalde. Ik heb de tekst opgevraagd, SONG!!SONG??SONG!!!
It's important to be a Mosotho Man
Living in the country of Lesotho
Where I've been taught about peace and culture.
Look at myself that I'm living in Love
I'm living in the beautiful and loved country
I have seen with eyes, I have seen.

It's important to be a Mosotho Man
The people of my country may grow up
Look at a beautiful and loved country
More peace, *Moshoeshoe's children
I'm proud about my people and the Hand of the Father
I have understood with my ears, I understand.

*Moshoeshoe:  A King with tremendous effect created the Basotho Nation.
  Ander werk geïnspireerd door Lesotho is "Lesotho vrouw"

Afrika, hoever wil je gaan

Afrika, hoever wil je gaan

2009

Diep onder indruk, kwam ik uit een land vol tegenstellingen, mens en natuur leven vaak binnen gestelde grenzen. Schoonheid - armoede. Er is behoefte aan vereniging, en tevens is veel verbrokkeld.

Manyeleti

Manyeleti

2009

Pagina in het vriendenboek "Vrienden voor Afrika". Mijn bijdrage aan een actie, "Water voor Afrika". Vrouwen en kinderen stromen dagelijks naar de bron toe om hun portie water te halen. Heen en weer lopend door het stoffige landschap, is dit pure noodzaak en een gewone gang van zaken. http://www.watafrik.org/kunst_voor_water.html

Nabijna

Nabijna

2009

Terug uit Swaziland, dromen en gedachten vol van herinneringen. Indrukken opgedaan in de natuur. Wild, zo dichtbij, op bijna armlengte afstand. En deze zebra's het duizelde me soms als ze liepen in groepjes tussen de struiken. Ruimtelijk

De maalsteen

De maalsteen

2008

Het bereiden van voedsel begint met het malen van graan. De meest basale vorm van zorgen voor voedsel van de familie wordt hier weer gegeven. Noodzaak en 'hand'-werk.

Getroffen

Getroffen

2008

Geraakt door een docu van Xanthé Hamilton, over een kindergezin in Swaziland. 'De fam Vilakati'; 5 weeskinderen houden hun gezin bijéén, nadat zij hun ouders door Aids verloren.

Dromen

Dromen

2008

Jonge vrouw met zorg voor jongere broertjes, vond even een moment voor zichzelf, kijkt dromend naar de verte. Wat wordt er traditioneel van haar verwacht, wie is zij, wat wil zij? 'Dreaming'

Water halen

Water halen

2008

Dagelijks de gang van Swazikinderen naar het water, nodig om te baden, te koken, te wassen enzovoort.   In baklijst en (incl. btw, + verzendkosten)

Ga

Ga

2007

Een kind uit afrika GAAT, gaat voort en zoekt zijn weg. Vol hoop en vitaliteit. Het kind moet zelf verder gaan zonder ouders. Dit kind alleen met oudere broer en zuster.