Galerie

Het leven als periode van onderweg zijn, ontwikkeling en groei. In de loop van het leven doe je als mens veel ervaringen op, veel van die ervaringen deel je met anderen. In deze collectie schilder ik over diverse aspecten van het leven, die ingrijpend zijn. Thema's als leven en dood hoop en liefde en verlies spelen een grote rol in deze werken.

uit 2006 tot 2021 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Coming out

Coming out

2021

Er is altijd licht aan het eind van de tunnel Door op het licht af te lopen, zie ik waarheen ik moet gaan Ik wil, en ga, steeds zekerder, in mijn eerst wankele pas. Met de vraag die hoop geeft. Is daar een uitweg? Het is het enige dat ik kan en wil doen. Doorgaan en ik kom er uit.

Vrijmaking

Vrijmaking

2018

De andere zijde van "Als een Feniks uit de as" De wereld beleefd als een zijnde onvoorspelbare omgeving, zie een kind dat volwassen werd. Ontwikkelend tot daar de uitbraak uit de veilige bubbel moest komen. De uitdaging tegemoet op eigen kracht, vernieuwd en vol levenslust en kracht.

Als een feniks

Als een feniks

2017

Kamerscherm Als een Feniks uit de as. Kijk haar staan, in haar eigen creatie, aan het begin van een vernieuwd leven.

Delftsblauw meisje

Delftsblauw meisje

2017

Inspiratie na een bezoek aan Delft.

Een schakel in de tijd

Een schakel in de tijd

2017

Terug blikkend denk ik: zo klein nog, beschermd, bemind en op weg geholpen, Toen dat heden was wisten wij nog niet wat voor moois er in het verschiet zou liggen. In mijn dromen dacht ik hoe zou het zijn als.. Nu vang ik een glimp op van de toekomst, met vertrouwen, verworven kracht en innig verbonden verder op weg, met nog te realiseren dromen.

Waarheen

Waarheen

2016

Zo is het, je bent onderweg, alles is onderweg, ergens heen en je komt ergens vandaan. Alles heeft zijn eigen verhaal en maakt zijn eigen reis. Mens en dier en de natuur. Samen ontstaat een sfeer, die mij als schilder pakt en een ander inspireert. Bijvoorbeeld tot een verhaal.

Mijn oud Amsterdam

Mijn oud Amsterdam

2016

Op één van die dagen dat ik door Amsterdam liep en genoot van oud Amsterdam. Amsterdam waar in ik geboren ben wel even buiten het centrum. Maar ik ken het zo goed, van het fietsen door de straten en langs de grachten. Ik wilde dit zo graag ook eens op het doek weergeven. Mijn sfeer van de stad waar ik jaren woonde en naar school ging. Hier de hoek Keizersgracht Reguliersgracht

Verlangen

Verlangen

2015

"Verlangen"
Mixed media en Olieverf op canvas Er is veel om op terug te blikken maar verlangend kijkt zij uit naar wat haar nog te wachten staat. En hier en nu, is dat een feest en wacht zij tot hij er is.
   

Onderweg

Onderweg

2014

Onderweg, tijd om alle indrukken te verwerken en het gevoel van verwachting van wat nog komen gaat te laten doorstromen. De onbekende wereld indromend.

Post Lucide

Post Lucide

2014

In een droom had ik de opdracht mee te doen aan een collectief project. Maar ik draaide me om en dacht eigenlijk zou ik liever.... Met mijn waakbewustzijn ben ik de uitdaging aangegaan en schilderde wat ik eigenlijk liever.........

Een moment in de tijd

Een moment in de tijd

2012

Expressie gegeven aan gevoel en gedachten naar aanleiding van het verlies van een kind. Gabriël genaamd.

Vlucht

Vlucht

2011

Vlucht naar vrijheid Een spontaan ontstaan schilderij, wat diepere betekenis kreeg toen een dierbaar familielid in het ziekenhuis van zijn kamer verdween, toen hij lijdend aan een CVA en zoekend naar iets vertrouwds rond ging dwalen in het grote complex. En 15 uur zoek was

Advent

Advent

2006

Handen omvatten het licht. In de adventstijd ervaar ik de mogelijkheid om naar binnen te keren, stilte en warmte ervaren. Een kostbaar goed.