Droombeelden, symbolische impressies etc. Gemengde technieken.

uit 2006 tot 2018 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Groot en klein

Groot en klein

2018

Twee kleine gemengde teams spelen met zijn allen in samenspel de sport basketbal. Sporthallunnetten wordt intensief benut dur verschillende enthousiaste sporters. Mijn zoon en zijn gezin zijn daar praktisch elke week actief. Ik geniet van het plezier dat de spelers en de toeschaouwers hebben.

Vrijmaking

Vrijmaking

2018

De andere zijde van "Als een Feniks uit de as" De wereld beleefd als een zijnde onvoorspelbare omgeving, zie een kind dat volwassen werd. Ontwikkelend tot daar de uitbraak uit de veilige bubbel moest komen. De uitdaging tegemoet op eigen kracht, vernieuwd en vol levenslust en kracht.

Als een feniks

Als een feniks

2017

Kamerscherm Als een Feniks uit de as. Kijk haar staan, in haar eigen creatie, aan het begin van een vernieuwd leven.

Delftsblauw meisje

Delftsblauw meisje

2017

Inspiratie na een bezoek aan Delft. Verdere uitleg laat ik liever achterwege

Een schakel in de tijd

Een schakel in de tijd

2017

Terug blikkend denk ik: zo klein nog, beschermd, bemind en op weg geholpen, Toen dat heden was wisten wij nog niet wat voor moois er in het verschiet zou liggen. In mijn dromen dacht ik hoe zou het zijn als.. Nu vang ik een glimp op van de toekomst, met vertrouwen, verworven kracht en innig verbonden verder op weg, met nog te realiseren dromen.

Waarheen

Waarheen

2016

Zo is het, je bent onderweg, alles is onderweg, ergens heen en je komt ergens vandaan. Alles heeft zijn eigen verhaal en maakt zijn eigen reis. Mens en dier en de natuur. Samen ontstaat een sfeer, die mij als schilder pakt en een ander inspireert. Bijvoorbeeld tot een verhaal.

Mijn oud Amsterdam

Mijn oud Amsterdam

2016

Op één van die dagen dat ik door Amsterdam liep en genoot van oud Amsterdam. Amsterdam waar in ik geboren ben wel even buiten het centrum. Maar ik ken het zo goed, van het fietsen door de straten en langs de grachten. Ik wilde dit zo graag ook eens op het doek weergeven. Mijn sfeer van de stad waar ik jaren woonde en naar school ging. Hier de hoek Keizersgracht Reguliersgracht

Verlangen

Verlangen

2015

"Verlangen"
Mixed media en Olieverf op canvas Er is veel om op terug te blikken maar verlangend kijkt zij uit naar wat haar nog te wachten staat. En hier en nu, is dat een feest en wacht zij tot hij er is.
   

Post Lucide

Post Lucide

2014

In een droom had ik de opdracht mee te doen aan een collectief project. Maar ik draaide me om en dacht eigenlijk zou ik liever.... Met mijn waakbewustzijn ben ik de uitdaging aangegaan en schilderde wat ik eigenlijk liever.........

Onderweg

Onderweg

2015

Onderweg, tijd om alle indrukken te verwerken en het gevoel van verwachting van wat nog komen gaat te laten doorstromen. De onbekende wereld indromend.

Een paddestoel voor Xavi

Een paddestoel voor Xavi

2012

Xavi geboren 12 - 11- 12   schilderij gereed 21 - 11 - 12 Van oma voor haar kleinzoon

Vlucht

Vlucht

2011

Vlucht naar vrijheid Een spontaan ontstaan schilderij, wat diepere betekenis kreeg toen een dierbaar familielid in het ziekenhuis van zijn kamer verdween, toen hij lijdend aan een CVA en zoekend naar iets vertrouwds rond ging dwalen in het grote complex. En 15 uur zoek was

Duurzaam

Duurzaam

2011

Boven in de Zwitserse bergen staan ze de schuurtjes, weer en wind trotseren, schuilplaatsen voor mens en dier

De magier

De magier

2007

Bewaard gebleven borduurwerk. Uit dromen, glas, een mysterie verwerkt in olieverf. Til een tip van de sluier en begrijp. De kaart 'lag gesloten' en ik heb hem omgekeerd. De Magiër

De vuurplaats

De vuurplaats

2007

De vuurplaats, als warmte bron voor een kille studentenkamer bedacht. Inmiddels een decoratief obeject in de latere woning van de eigenaar.

Advent

Advent

2006

Handen omvatten het licht. In de adventstijd ervaar ik de mogelijkheid om naar binnen te keren, stilte en warmte ervaren. Een kostbaar goed.

Kom uit de verf

Kom uit de verf

2011

"Kom uit de verf" het verwoorden van het proces wat ik in gang wil zetten bij mijn gelijknamige cursus. Het staat ook voor het uit de verf komen van de mens. In het schilderij als geschenk via de vakbnd afdeling vrouwen belangen, aan de volksvertegenwoordigers in den Haag, is het mijn oproep, om op te komen voor de kracht van vrouwen en hun vermogen creatief en ondernemend te zijn. prinsessendag 2011