• Project Eurusweg het is klaar

  18 april 2024

  Muurschildering Erusweg

   Zoek deze ook op op google Maps >>  Muurschildering Eurusweg

  Het was 13 April 2024 dat ik mijn naam op de muur plaatste en verklaarde dat het af was.

  Zo is het goed, dacht ik.

  En hieronder is te lezen hoe ik brgin september 2023 mijn bericht in de Camphuijsen Art pagina op facebook plaatste. Om het album te introduceren naar dit enorme project in de Bilt.

  Lees meer >> | 45 keer bekeken

 • Weer aan de slag

  10 november 2023

  Nou, webshop is weer gewoon open hoor. Ik kan weer naar buiten en indien nodig naar de postagentschap.


  De muurschildering kan weer mijn aandacht krijgen. Het is als ik een tijdje bezig ben best koud. Maar tot het zo ver is heb ik toch steeds wel weer een paar uurtjes kunnen werken. Terwijl ik weer aan de slag ben gegaan, komen er zoals steeds weer, mensen langs die bij me stoppen, die mij aanspreken enzovoort. Ik hoor aldoor maar hoe blij men is, met de verandering van deze muur.

  Lees meer >> | 84 keer bekeken

 • Webshop tijdelijk gesloten

  7 november 2023

  English version of the blogpost

  Ik heb mijn webshop tijdelijk gesloten omdat ik niet kan garanderen dat ik binnen een week een aanvraag kan versturen. Ik ben sinds gisteren geveld door Corona.

  Ondertussen is er een mooie expositie die nog tot eind november duurt. Daar is dus een flinke sortering van mijn werk te vinden.

  Lees meer >> | 103 keer bekeken

 • Project Eurusweg in volle gang

  6 oktober 2023

  Ondertussen is, nadat 15 augustus het perk was leeggehaald en een week later de muur werd schoongemaakt. (Wat enkele dagen kostte) het project volop opgang.

  https://youtu.be/Korqw6iLI3Q?si=O92r9NrOuOdkT-vw

  De belangstelling uit de buurt en voorbijgangers is enorm. Aanvankeli

  Lees meer >> | 109 keer bekeken

 • Vervolg schilderproject muurschildering

  26 augustus 2023

  Weer en week is er voorbij dat ik niet aan de muur beginnen kon.

  Mijn geduld wordt behoorlijk op de proef gesteld. Als je bedenkt dat er voor elk schilderij een inspiratiebron nodig is en dat die bron moet niet opdrogen. Bij het voorbereiden van een schilderij, vraagt ook om aandacht en de tijd om het op me laten inwerken van indrukken en gedachten, die bijdragen aan de invulling van het onderwerp.

  De vraag voor dit muurschilderproject is e echter al drie jaar geleden gesteld. Het lokte me uit tot het aangaan van de uitdaging eens iets heel groots te gaan schilderen. Mijn enthousiasme maakte dat ik gegevens samenvoegde waardoor een idee ontstond. En op proefdoeken een idee ging uitwerken, zodat ik ook iets concreets op de onderhandelingstafel kon leggen.

  Werken aan een project op publiek terrein is van andere orde als privé in mijn atelier aan een schilderij te werken. De uitdaging hierbij is, dat het vervolgens over diverse schijven moet gaan. En dat er ook van verschillende onderhandelingstafels besluitvormers er hun zegje over moeten doen.

  Het idee is, dat ik aansluit bij de locatie waar de muur zich bevindt. Zo wilde ik ook rekening met de naam van de straat. Mijn 24 meter lange muur namelijk, staat langs een straat in een wijk dat te maken heeft met het weer. De naam, de plaats, mijn persoonlijke thema’s en mijn inspiratiebronnen gooide ik in de smeltkroes en zo ontstond er een plan. En ik werkte het uit op drie op schaal geordende doeken.

  Gezien het collectieve besluitvormingsproces, moest dat vervolgens een poos in de wachtkamer gezet worden. En was ik, afhankelijk zijnde van medewerking van andere partijen, genoodzaakt het hele plan even te laten rusten.

  E-mails, vergaderingen telefoontjes vroegen nu en dan mijn aandacht. In de andere tijd ging al het andere gewoon door. Schilderijen die ik zelf wilde maken, opdrachten, dagelijks leven enz.. Zo ging maar door meer ander werk dat op de ezel belandde, werk dat ontstond uit inspiratie en direct omzetten in een werkstuk. Dat is een duidelijk verschil met de aanpak van dit buiten project. Het gewone creatieve proces dat ik gewend ben, wordt door het type opdracht helemaal veranderd.

  Maar eindelijk was daar de datum, na 15 augustus was het broedseizoen voorbij en dat was de voorwaarde voor de afdeling groenvoorziening om aan de slag te gaan.  Nu kon het perk vrijgemaakt worden en ik wachtte op een email. Zonder echter een waarschuwing vooraf, gingen er mannen aan de slag, toevallig kwam ik langs. Snel maakte ik wat foto’s. De filmmaker had een klein ongeluk gehad dus ik maakte zelf maar vast wat shots. Hierna zou de woningbouw een schoonmaakploeg sturen, want de muur moet schoon zijn en vrijgemaakt van alg.

   

  Nu kon ik ook naar de verfhandel gaan, om mijn grondverven te kopen. De drie basis kleuren die ik wilde moesten besteld worden. Primaire kleuren besloot ik te nemen. Immers daaruit ontstaan alle kleuren. In overleg werden het andere blauw rood en geel dan ik normaal als primair zie. Maar de verfhandelaar zal het wel weten als het om muurverf gaat. Die verf kon ik eergisteren ophalen.

  Ik had al wat kwasten en verfrollers. En bij een praatje op de straat stelden een paar buren voor, om een oproep voor meehelpen in de buurtapp te zetten. Dan kon ik wel hulp krijgen. Maar na ruim een week na het leegtrekken van het perk is de schoonmaakploeg nog niet aan de slag gegaan. En ik wacht daar maar eerst op.

  Ook de opdrachtgeefster bleek ook nog een idee gehad te hebben en deed een duit in het zakje. En een buur had een voorstel voor iets, waardoor ik met een paar mensen daarover ging praten. Ook daar even aandacht aan besteed. Maar wat er uiteindelijk op de muur komt is ook afhankelijk van mijn inspiratie tijdens het werk. Buiten is het weer gaan regenen, het weer slaat opnieuw om.

  Samen gevat; Het werken aan dit project is wel van heel andere orde dan ik normaliter beleef bij het werken aan een schilderij op een doek.  En het gevoel dat ik put uit de inspiratie, kan niet anders dan het met regelmaat op de pauze knop drukken.

  Voor de uitdaging dus in een volgende fase komt, moet ik afwachten dat ik fysiek aan de slag mag op een bakstenen muur.

  Lees meer >> | 126 keer bekeken

 • Blije gezichten in huize Weltevreden

  22 juli 2023

  Nou, dat was een leuk gebeuren. Ik heb een aantal schilderijen naar de woonplek van mijn moeder gebracht. De andere bewoners en de medewerkers hebben laten weten en merken dat ze er heel blij mee zijn. En Peter de technische man, was ook heel bereid de rode vari op zijn logische uitkijkpost op te hangen. Boven het hoofd. 

  Een aantal van mijn schilderijen staan tussen exposities en mogelijke verkoop in mijn atelier opgeslagen. Maar sommigen zijn wat te groot om naar allerlij exposities te verhuizen. Moet dan altijd vervoer regelen. En opgeslagen staan is ook minder leuk. En mijn moeder woont bij Plaza Major beschermd en heel dichtbij. Twee minuutjes lopen van mij vandaan. En aan de muren daar hing niet veel bijzonders. Printjes van het één of ander enzo. Dus met wat overleg hebben we het deze week geregeld. En een mini expositie ingericht. Zo is er een expositieplek en ze zijn voor de bewoners wat leuks om hun leefruimte op te fleuren. 

  En ook het bezoek kan het werk bekijken. Zo.. meerdere vliegen in één klap dus.

  En toen we bezig waren en ik later in de middag ging kijken hoe Peter het opgehangen had.. gaf het mij ook een blij gevel om zo verschillendde oplossingen in één actie geregeld te hebben. Voorllopig hangen ze daar prima. En iederéén is te vreden en de bewoners leefden er helemaal van op. En ik ging even mooi op de foto met mijn 94 jaar oude moeder. wie ik ook graag zo veel mogelijk zie genieten in haar woonomgeving. Waar ze steeds meer het begrip verliest van alle eerst bekende dingen. Maar dit vond ze mooi.

  Enlish version read here:

  Lees meer >> | 154 keer bekeken

 • Blog posts in english

  17 juli 2023

  Terwijl ik zat te wachten op een pakje heb ik eens een klusje gedaan op de laptop.
  Bij mijn website www.camphuijsen-art.nl is een blog. Maar die is in het Nederlands. Ik had een plek elders met een blog en ik besloot mijn schrijfsels eens door google translate te halen. Vergeef me de spellingsfouten als die er dan inzitten. Maar het is beter dan niets. Volgende blogs zal ikéén voor één omzetten in het engels, en elk controleren op de google vertaalfouten. Voor nu... hier de link naar mijn updates. https://camphuijsenart.blogspot.com/
   
  While I was waiting for a package, I did a little job on the laptop.
  At my website www.camphuijsen-art.nl is a blog. But that one is in Dutch. I had a place elsewhere with a blog and I decided to put my writings through google translate. Forgive me the spelling mistakes if there are any. But it is better than nothing. Next blogs I will convert to english one by one, and check each one for google translate errors. For now. here is the link to my updates. https://camphuijsenart.blogspot.com/

  Lees meer >> | 141 keer bekeken

 • Zomer 2023

  14 juli 2023

  Trabantjes aan de muurHet zijn erg warme dagen deze maand junu juli in 2023. Ik heb daar geen last van, maar pas mijn actviteiten aan. Het was in iedergeval vaak wel veel te warm om in mijn atelier te gaan zitten schilderen. Bovendien was/is een kleine pauze wel goed.

  Het schilderij voor de slagerij

  Lees meer >> | 140 keer bekeken

 • de kunstroute en AmbachtAteliers houd open huis

  30 mei 2023

  Bij deze een blog met enkele woorden. Omdat ik anders weer een tijd aan de laptop zit.

  Ik heb mijn visitekaartjes en prijskaartjes up to date gemaakt en een deel uitgeprint en zal je net zien dat het communiceren van Laptop en Printer opeens blijkt te falen, net wanneer ik dacht dat ik het laatste had gedaan. Maar het is via mijn telefoon toch gelukt één en ander te printen. En Heger van de Berg heeft mijn visite kaartjes voor mij geprint.

  Lees meer >> | 169 keer bekeken

 • Onderaan de trap

  24 april 2023

  De werktitel van dit schilderij was: Onderaan de trap.  Toen het klaar was, noemde ik het 'kom binnen'. De deur staat immers open voor gasten. En de oude lantaarn, verspreid warm verwelkomen licht. Opdat je de plek kunt vinden. Het is bij de stadhuis brug over de oude gracht. Maar iemand stelde de vraag, is dat niet die plek waar.... Dat vreselijke ongeluk gebeurde? Zo is het met de schilderijen over historische plaatsen in de stad, je kunt de geschiedenis niet zien. Mensen herinneren zich het, die het in die tijd mee maakten. Of de verhalen kennen. Ik had me afgevraagd, wat staat er eigenlijk op die steen? Door de reactie, van iemand die zich een moment in de geschiedenis herinnerde. Wist ik het ook opeens weer. Ook ik had het in het nieuws, toen, in 2006, gehoord. Ook ik had nagedacht over de grachten, de trappen en de "tijd" die maakt dat dingen slijten. Heel veel trappen werden hierna, na dit vreselijke ongeluk vernieuwd. Ik pakte mijn penseel, en werkte mijn schilderij nog bij. Ik weer nu wat op de steen staat. De gedenksteen in mijn schilderij!

  Lees meer >> | 154 keer bekeken

 • Meer blogs >>