Galerie

Dagelijks leven in de stad.Geboren in de grote stad Amsterdam leerde ik te houden van grachten en de huizen met hun bijzondere gevels. In 2022 startte ik au plein air met het schilderen van een klein stadsgezicht dat ik in atelier uitwerkte. Maar na de uitdaging om het tweede straatje van Vermeer te recreƫren maakte dat ik helemaal de smaak te pakken kreeg.

uit 2022 tot 2024 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Even Rusten

Even Rusten

2024

Figuur in een ruimte

Slagerij Marlet een familegeschiedenis

Slagerij Marlet een familegeschiedenis

2023

Omdat ik bij een slager kon exposeren en het de bedoeling was dat een relatie heeft tot de locatie. ben ik in de familiegeschiedenis gedoken. Ik bezocht een privé museum en leerde de gepensioneerde slger een beetje kennen. Thuis gekomen kwam ik op dit idee. Ik probeerde de geschiedenis een beetje naar het heden te halen.

De klokkenluider

De klokkenluider

2023

Laten we eens een stadsbeeld binnengaan, zoals de toren van de Geertekerk. Ik klom behoedzaam de trap op, om vooraf de ruimte te bekijken. En paar weken later had ik een afspraak, met een klokkenluider. Een stuk geschiedenis dat nog steeds gebeurt. Ik wilde het schilderen. De kleine ruimte tussen twee verdiepingen boven de klokken, daaronder het klok mechanisme. En hij, ging helemaal "zen..."Een man als deze laat dus in onze steden de klokken luiden. Geconcentreerd, aandachtig toegewijd.

Onderaan de trap

Onderaan de trap

2023

Onderaan de trap, was de werktitel Onlangs werd ik door iemand die dit schilderij zag herinnerd aan een trapongeluk in 2016. Ik vond zoekend op internet, het antwoord op mijn vraag, 'wat staat er op die steen?!' Dat kan ik dus even aanpassen. Utrecht heeft kenmerkende grachten, met een lager gedeelte, waar je ingangen tot werfkelders vindt. Er kan gelopen worden, onderaan van trap tot trap en zo de weg vinden tot de stoep en straat erboven. Je vindt daar langs de grachten, zo de toegang tot diverse etablissementen. Zoals hier een warm welkom van Humphry's in het Centrum van Utrecht in een bocht van "de oude gracht". Deze grachten vormen een historisch erfgoed, dat beschermd en gekoesterd dient te worden.

Hotel de Koophandel

Hotel de Koophandel

2023

Bij deze versie van "een straatbeeld", was ik getroffen door het zonlicht en de kleurigheid. En al schilderen ontdekte ik dat dit schilderij ook een mooie ode is aan de oude meesters als inspiratiebron. Zo geeft het een mooi beeld van deze sprankelende stad en de inspiratie voor kunstzinnige uitingen.  

De lijstenmaker

De lijstenmaker

2023

Een straatje met geschiedenis een goed onderhouden winkelpand waar een lijstenmakerij gevestigd is. De lijstenmaker wandelt hier in 2023 zijn werkplaats uit, in 1657 deed hij dat denkbeeldig voor de lijstenmakerij het huis met de drie Valcken. (waar hij model stond voor Vermeers tweede (ontbrekende) straat.)

De boekwinkel

De boekwinkel

2023

Een bezoek aan Delft, waarin de Vlamingstraat één van de doelen was. Deze boekwinkel met de handelaar en een bezoeker gaven mij een fijn gevoel.

Een zondagochtend in Delft

Een zondagochtend in Delft

2023

Licht en lucht tijdens een wandeling langs één van de grachten op een milde ochtend in Delft

De Kaerskorf en De Maen

De Kaerskorf en De Maen

2022

Terwijl ik mij voorbereidde op het maken van het tweede straatje van Vermeer, Wilde ik voor mezelf graag dit stadsbeeld schilderen. Een plek die bij verschillende bezoeken aan Delft mij een fijn gevoel had gegeven. Dus bolling van de brug, het perspectief, de raampjes en de schitterend in de zon opgewarmde gerestaurstaureerde huizen. Geschiedenis in de Herfst met "een gouden randje"  Na de vlamingstraat kon ik Markt 2 en 4 ook een gezicht geven.

De drie Valcken

De drie Valcken

2022

Mijn rekreatie van “een schilderij met enige huizen” één van de missende schilderijen van Vermeer met een stadsgezicht. Het tweede straatje van Vermeer, a la Camphuijsen Art

Het Vinkenplein

Het Vinkenplein

2022

Een klein werkje, dat ik au plein air begon en dat later in atelier uitgewerkt werd. Zodat een gezicht op het centrum in een kleine plaats, met een eigen historie, op het doek verscheen. Kinderen deden een vossenjacht en als één van de "bonus"-vossen demonstreerde ik het plezier van schilderen op locatie. De hele dag door kwamen kinderen kijken, nieuwsgierig, leergierig en verrast over hun eigen leefomgeving dat op het doek verscheen.